Kennismaking

Socialisatie in een privéles

Misschien 1 van de meest gestelde vragen is: “Hoe socialiseren we in een privéles?”
Socialiseren is een toverwoord bij veel pupeigenaren. Als we nu niet socialiseren, onze pup in contact laten komen met andere pups/honden, dan is jouw hond reddeloos verloren. Tenminste, dat is vaak de grootste angst van pupeigenaren.
Vaak wordt deze opvatting gevoed door de tientallen meningen van ervaringsdeskundige, en/of prachtige stukken welke er op het internet staan. En dan mogen we die harde grens van de 12 weken ook nog eens niet vergeten.
Bepakt en bezakt met een heuse socialisatielijst probeert een nieuwgebakken puppyeigenaar zo goed en zo kwaad mogelijk de pup bloot te stellen aan zo veel mogelijk situaties, honden, sociale interacties, mensen etc.

Maar dan is nu de vraag? Zijn deze goedbedoelde mensen nou eigenlijk echt aan het socialiseren?
De sleutelzin in dit verhaal is: “Leer je hond kennen”. Alleen als jij je hond kent, weet je waar deze behoefte aan heeft. Is hij (of zij natuurlijk) een kamikaze piloot of is het een pup die wat meer tijd nodig heeft om een situatie in zich op te nemen?
Een goede socialisatie is een socialisatie waar de pup maar ook een volwassen hond, zich fijn bij voelt. Een situatie waarin de eigenaar zo goed mogelijk kijkt naar de behoefte van de hond zodat de situatie prettig is.

Juist bij privéles wordt er gekeken naar wie de hond is, wie jij bent als eigenaar, waar jullie behoeften ligt maar ook het leertempo van jullie beide.
Op deze manier leert jouw hond op zijn eigen tempo, zonder overspoeld te worden, de wereld kennen en werken jij en je hond samen om een fantastisch team te worden.


Ik help je graag mee om te zorgen dat jullie als team samen zelfverzekerd de wereld in stappen.


Geef je op voor het gratis adviesgesprek en dan zie ik je snel voor een fijn gesprek over jou en je hond, met een lekker kopje thee.