Laura met haar herders

Loopbaan

Loopbaan

Kynologische loopbaan

Ik wilde met dieren werken! Dat was wat ik in veel vriendenboekjes schreef. Maar wat precies? Dat werd pas later duidelijk.

Van jongs af aan ben tussen de honden opgegroeid maar ook mee geweest naar training. Als klein meisje bij de africhting (veel al stoere mannen die vaak niet zo gezellig met hun hond omgingen) tot aan de reguliere hondenschool voor de standaard gehoorzaamheidstraining.  

Vanaf het dierenasiel waar ik werkzaam was, leerde ik een gedragskeurmeester/instructeur kennen waarvan mijn ouders ooit nog les hadden gehad. Jolanda stelde voor om eens mee te gaan naar de hondenschool waar ze les gaf. Dit om te kijken of ik daar de antwoorden kon vinden op al die vragen die ik had. En geloof me als ik zeg, ik heb altijd veel vragen en ik wil altijd weten waarom iets is zoals het is 😉

Laura van der Meer

 

Het was beklonken, van dierverzorger schoolde ik door naar kynologisch instructeur (gediplomeerd bij O&O) om mensen te gaan helpen met het gehoorzaam maken van hun hond. Deze hondenschool (Aan de voet, Vijfhuizen) heeft me een fantastische basis gegeven als het gaat om didactiek en conditionering. Geen stof die je zo 1,2,3 eigen maakt.

Na 11 jaar was de koek op en kreeg ik de mogelijkheid om over te stappen naar gedragscentrum Service4Dogs.
Een gouden greep, onder de bezielende drive van Ruud Wessels (gedragsdeskundige) en Yvonne Bonnet (gedragsdeskundige en CIBAT) leerde ik de kneepjes van emoties van honden. Geen aangeleerde kunstjes maar kijken naar signalen, grenzen en dus emoties van honden. BAT (behaviour ajustment training) als uitgangspunt met een berg bijscholing waar menig mens jaloers op is. Vandaag de dag ben ik nog steeds enorm dankbaar dat deze 2 grootheden mij deze kans hebben gegeven om mezelf zo door te ontwikkelen en mij het zetje en vertrouwen te geven om op eigen benen te staan. 

En zo geschiede, Laura’s hondenschool is ontstaan. Geen mentor meer maar mijn eigen koers varen. Dromen die werkelijkheid worden. Privétraining met de beste wetenschappelijk onderbouwde kennis (ontzettend veel bijscholing) waarbij er een fantastische samenwerking komt tussen hond en eigenaar.