Laura met haar herders

Eigen hondenleven

Eigen hondenleven

Laura's eigen hondenleven

Zonder honden, op enkele maanden na kan ik het me eigenlijk niet herinneren dat we geen honden hebben gehad. Al vanaf jongs af aan is ons huishouden versterkt met prachtige viervoeters. Eerst Lloyd, de Dobermann, toen kwam de werklijn Duitse Herder Sheila om vervolgens opgevolgd te worden door Flatcoated retriever Desmo en daarna Bailey.

Maar wat wilde ik graag mijn eigen hond! In 2011 realiseerde ik deze droom met Laicka (Kenau Hasse v.d. Dorestee, 25-03-2011), een Hollandse Herder langhaar die met haar 7.5 week oud mijn eigen huishouden kwam versterken.
Laicka is een hele pientere dame, ontzettend eigengereid, zelfstandig, soms te slim maar vooral zichzelf en bloedje eerlijk. Aanpassen? Alleen als ze daar zelf het nut van in ziet. Werken voor de baas? Vergeet het maar. Ze wil alleen samenwerken. Ze is mijn gids om buiten de lijntjes te kleuren en vandaag de dag nog steeds. Zelfs met haar (op moment van schrijven) 12 jaar, hebben we nog menig “discussie” samen, ik zou niet anders willen.

Prijzen Laura

Toen Laicka 2 was deed Fix (Idefixe Isolaete v.d. Dorestee, 29-4-2009) haar intrede. Een halfzus van Laicka, een Hollander met een flinke rugzak. Het was erop of eronder voor haar. Als het mij niet zou lukken, was er maar 1 mogelijkheid. Gelukkig kan ik nog steeds de meest prachtige verhalen typen over dit kleine muisje want op het moment van schrijven ligt ze met haar 14 jaar rustig naast mijn voeten te tukken. Fix heeft mij geleerd hoe enorm complex probleemgedrag kan zijn en hoeveel energie en emotie dit van een eigenaar kan vragen. Er zijn meer dan een aantal momenten geweest dat ik radeloos was.

Aangezien elke hond een hobby verdient hebben de meiden menig sport beoefend, schapen hoeden, detectie, gehoorzaamheid, behendigheid, funcursus, hersenwerk, fitness, en impulscontrole.
Met Laicka heb ik niet onverdienstelijk, shows gelopen. Behalve best in show op de clubmatch mag ze de titel Nederlands kampioen dragen en werd ze ook nog eens in 2022 beste langhaar veteraan. Omdat ik showen zo leuk vond was ik de vaste handler van Dapper (Dappere Dorus van Brabantstad). Een fantastische hond die ook nog eens met zijn bijna 12, Best in show werd op de clubmatch en beste ruwhaar op de Winner. Een eer, om met dit heerschap rond te mogen lopen.

Voor nu genieten de meiden van hun welverdiend pensioen en speel ik met de pijnlijke gedachte welke hond onze 2 meiden uiteindelijk op mogen gaan volgen. Maar voor nu, hoop ik dat dat nog heel lang gaat duren.

3 honden
Laicka uit de tunnel
Contact laura's hondenschool