De weg naar Eras – Reu of Teef?

Ik kreeg na de introductie de terechte vraag waarom een reu? Mooie vraag om daar eens goed over uit te wijden.

Zoals sommige weten, ben ik niet alleen (even los van mijn eigen meiden), in de toekomst is het de bedoeling dat ik ga samenwonen met een heel bijzondere man. Dit houdt ook in dat ik niet alleen keuzes maak en ook zeker zijn mening meeneem in deze reis.
Hij is opgegroeid met reuen, net als ik ( 1 uitzondering, Duitse Herder Sheila). Op onze dobermann na, ook nog eens allemaal intact. Vriend zijn voorkeur is reu, steviger, groter, mooier om te zien.
Mijn voorkeur is teef, niet vanwege uiterlijk en een vaak wat kleiner formaat, maar vanwege het typische “vrouwelijke” karakter wat sommige teven hebben, wat langere tenen, hormoon gestuurd, complexer. Reuen zijn in mijn beleving soms wat simpeler, stabieler, eerlijker, liever, makkelijker. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten 😉

Los van het karakter van reuen heeft een oude beslissing een enorme invloed gehad op het meegaan in vriend zijn voorkeur, hormonen.
Jaren geleden heb ik ruim een jaar lopen wikken en wegen of ik mijn meiden zou laten castreren, alle voor en tegens op een rij zetten, gesproken met god mag weten hoeveel mensen, van dierenartsen tot gedragsdeskundige, van ervaringsdeskundige tot fokkers, de weegschaal bleef telkens op de 50/50 hangen, heel irritant! Uiteindelijk heeft mijn angst op baarmoederontsteking de doorslag gegeven en had ik enkele maanden later een gedragsdeskundige over de vloer omdat de meiden elkaar in de haren vlogen. Spijt! als haren op m’n hoofd en dan heb ik het nog niet eens over de verandering van vacht (hopeloos), dik worden van lucht, afname van bespiering etc. We hebben veel negatieve dingen mogen ervaren van het castreren van Laicka en Fix. Misschien stomme pech maar wel een klein trauma na zo’n weloverwogen beslissing. Hoewel ik wel wist dat dit kon gebeuren, is het toch balen geweest.

Een andere overweging is fokken.

Ik zou in de toekomst, mits geschikt op fysiek en mentaal vlak, deze meneer in willen zetten in de fokkerij. Nu is dat als reu eigenaar een stuk simpeler als dat je met je teef een nest fokt. Een korte uitleg maar zeker wel belangrijk om mee te nemen in de keus reu of teef.

Zal er dan nooit meer een teef komen? Vast wel, maar of ze dan weer regulier gecastreerd wordt? Dat denk ik niet.

Volgende blog:
Rashond, look-a-like, kruising of buitenlandse hond?